Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • RECEPT: Cloud bread – “mekani kruščić kao oblačić”

RECEPT: Cloud bread – “mekani kruščić kao oblačić”

Lifestyle
2. rujna 2018.
Alenka Kučić
1930
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popularni cloud bread u svijetu je poznat već dulje vrijeme. Radi se o malim, mekim kruščićima koji, kada ih zagrizete, imaju takvu divnu meku strukturu da pomislite kako ste zagrizli oblak - tako je i dobio ime. Ono što je sjajno kod ovih kruščića mekih poput oblaka jest to što ne sadrže gluten. Možete ih jesti slane, slatke ili jednostavno same uz šalicu toplog čaja ili vrući kakao. Zbog svoje meke teksture, od ovog kruha nećete baš moći napraviti sendvič, ali na primjer, možete dodati neke začine u smjesu kada ih pripremate i namazati ih nekim finim domaćim namazom. Za one koji više vole slatko, neke od ideja kako ih možete jesti su primjerice s pekmezom, topljenom čokoladom, Nutellom, s maslacem od kikirikija i bananom i slično. Ako pazite na prehranu, možete ih jesti s malo grčkog jogurta pomiješanog s javorovim sirupom i tankim kriškama avokada. S obzirom na svoju popularnost, ovaj simpatični kruh dobio je čak i svoj hashtag #cloudbread na Instagramu pa i tamo možete pronaći mnoštvo inspiracija.

Najjednostavniji recept za pripremu cloud breada, pročitajte u nastavku.

Sastojci:

3 jaja (odvojiti bjelanjke i žumanjke)
1/4 žličice praška za pecivo
60 g krem sira
1 žlica smeđeg šećera

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva.

Izmiksati bjelanjke s praškom za pecivo u čvrst snijeg (dok se ne počnu praviti mali vrhovi od snijega).

Žumanjke, sir i šećer pomiješati u drugoj posudi dok se sastojci ne sjedine: dodati snijeg od bjelanjaka i sve nježno miješati dok se sve ne izjednači.

Žlicom vaditi smjesu i stavljati ju na papir za pečenje, oblikujući otprilike 6 komada kruha.

Peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta, dok ne dobiju lijepu boju.

Ako želite, prije pečenja ih možete malo poravnati lopaticom za poravnavanje da bi bili ravni, ili ih samo ostavite tako kako ste stavljali smjesu žlicom za malo raspucaniji izgled.

Poslužite ih tople ili hladne.

cloud bread

vzaktualno.hr/24sata

Alenka Kučić 24864 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Otežan promet zbog kiše, ali i prometnih nesreća
Hrvatska i svijet
2018-09-02

Sljedeća Vijest

Nenad Bakić
Kako spojiti znanost i business?
Događanja
2018-09-02
Izdvojeno
Izviđači iz Ludbrega na nezaboravnoj ekspediciji na Sjevernom Velebitu
Događanja
17. rujna 2025.
Ivana
Najavljen bogat program 31. Varaždinskog polumaratona
Sport
17. rujna 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Na FOI-u otvorena 36. međunarodna konferencija CECIIS
Događanja
17. rujna 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Plin skuplji od jeseni: HERA objavila nove cijene
Hrvatska i svijet
17. rujna 2025.
Jozica
Video & fotogalerija
Ovako se danas probudila Krapina – započela velika proslava 150 godina DVD-a Krapina
Fotogalerija
6. rujna 2025.
FOTOGALERIJA Kiša je prestala, špancireri stižu u Varaždin – ovako je bilo prvog dana na ulicama i trgovima grada
Fotogalerija
22. kolovoza 2025.
FOTOGALERIJA „Šminkanje” Varaždina uoči 27. Špancirfesta
Fotogalerija
19. kolovoza 2025.
Župan Stričak: Svima koji su sudjelovali u najvažnijoj bitci u povijesti hrvatskog naroda, u Oluji, veliko hvala!
Fotogalerija
4. kolovoza 2025.
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.