I ove vam nedjelje predlažemo da svoje ukućane iznenadite ukusnom slasticom, a kolaču koji možete napraviti uz našu pomoć ime je "Preokrenuti kolač s jabukama". Jednostavan je za napraviti, ne treba vam brdo skupih sastojaka i fenomenalno je kremast. Sigurni smo da ćete uživati u njemu i da ćete ga raditi i ubuduće.
Sastojci:
Za voćni dio:
četiri do pet jabuka
šalica šećera (bilo bi dobro da bude pola smeđeg, pola bijelog)
Za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
pola vrećice praška za pecivo
jedan vanilin šećer
Za kremu:
4 dl mlijeka
jedan puding od vanile
tri žlice šećera
2,5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Jabuke oguliti i izrezati na kriške. Dno posude za pečenje srednje veličine (25×35 cm), preko kojeg ste stavili papir za pečenje, posipati obilno šećerom pa preko svega rasporediti jabuke. Peći u pećnici oko 30 minuta na 180ºC.
Dok se jabuke peku, napravite smjesu za biskvit: miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te na kraju snijeg od bjelanjaka. Rasporediti smjesu preko gotovo pečenih jabuka i peći sve zajedno još 20 minuta. Pečeni kolač ohladiti i izvrnuti iz lima na pladanj. Pažljivo maknuti papir za pečenje.
Preko ohlađenog kolača treba rasporediti kremu koju ćete skuhati ovako: u 4 dl mlijeka zakuhati puding sa šećerom. Ohladiti pa umiješati posebno tučeno slatko vrhnje.
Sve skupa posipati bijelim čokoladnim mrvicama (a može i bez njih) i poslužiti.
www.vzaktualno.hr/najbolji recepti.com