Jede vam se nešto slatko, ali vam se ne pali pečnica? Imamo recept za vas. Cheesecake s lubenicom i dinjom.
Sastojci za podlogu:
200 grama piškota
100 grama omekšanog maslaca
4 žlice vrhnja za šlag
Sastojci za kremu:
250 grama mascarpone sira
200 grama vrhnja za šlag
200 grama šećera u prahu
100 ml hladne vode
15 grama želatine u prahu
sok ½ limuna
Za ukras:
400 grama očišćene i narezane lubenice i dinje
1 vrećica želatinastog preljeva za torte po želji
Priprema:
1. Piškote izdrobite u prah.
2. Piškote pomiješajte sa šlagom za vrhnje i pustite da odstoji pet minuta.
3. Omekšani maslac umiješajte u piškote i šlag za vrhnje i rukom izradite jednoličnu smjesu.
4. Smjesu stavite u lim za pečenje koji je nauljen ili obložen papirom za pečenje i rukama ravnomjerno utisnite kako biste oblikovali podlogu Stavite u hladnjak da se stisne.
5. Pomiješajte mascarpone sa šećerom i limunovim sokom.
6. Istucite vrhnje u šlag pa ga dodajte kremi od sira.
7. Dodajte želatinu u prahu u hladnu vodu i pustite je da nabubri. Nabubrenu želatinu zagrijte na štednjaku na laganoj temperaturi uz stalno miješanje dok se želatina ne rastopi.
8. Prelijte vruću otopinu sa želatinom u kremu i ndobro promiješajte.
9. Prekrijte podlogu za cheesecake kremom i stavite u hladnjak da se stisne.
10. Lubenicu i dinju očistiti i narezati na manje kockice te staviti u hladnjak na hlađenje.
11. Kada se kolač stisne ukrasite ga voćem, a preko njega možete dodati i želatinasti preljev za torte koji ste pripremili prema uputama s vrećice.
Kolač ne treba biti u limu, možete ga napraviti kao hladan desert u čaši.
foto: ilustracija
vzaktualno.hr/zadovoljna.hr