Polako prolazi sezona jagoda, stoga iskoristite priliku dok ih još ima i napravite slasticu koju nazivaju i "fantazijom u čaši". Nije potrebno mnogo sastojaka, nećete potrošiti ni puno vremena, a rezultat će biti...Najbolje da sami provjerite kako jednostavan recept može rezultirati vrhunskim desertom!
Sastojci za dvije osobe:
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 žlica kristalnog šećera
2 žlice šećera u prahu
1 žlica maslaca
Priprema:
1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.
2. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
3. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.
4. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.
5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda.
I još koju jagodu na vrh (nije obavezno) i uživajte!
www.vzaktualno.hr/zadovoljna.hr