Jede vam se nešto slatko? Donosimo vam recept za savršenu i brzu nedjeljnu slasticu prepunu, svima obožavane, čokolade.
Brza u pripremi, jer ćete potrošiti svega 10 minuta na nju, ali nešto sporija u hlađenju zbog čokoladnog preljeva. Velika i zasitna torta koja će zadovoljiti svako nepce.
Sastojci: Sastojci za biskvit (čaša je ona od jogurta od 180 g): 2 žlice kakaa u prahu 2 čaše tekućeg jogurta 2 žličice sode pola čaše ulja 2 čaše šećera 2 čaše oštrog brašna Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja: sok 1 naranče Čokoladni preljev: 500 ml slatkog vrhnja za šlag 250 g čokolade za kuhanje ili BAM tamnih čokoladnih kapljica po želji: korica 1 naranče
Priprema: Pećnicu zagrijte na 200C. Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.
Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm. Stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi gotovo je. Pečenu toplu tortu ostavite u kalupu skupa sa stranicama i ukoliko želite možete ju preliti sokom jedne naranče za dodatni okus.
Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ukoliko želite koricu naranče, miješajte dok se sve ne spoji pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće.
Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se je krema stegnula maknite stranice kalupa.
Dobar vam tek!
foto: ilustracija
vzaktualno / domacica.hr