Cheesecake je slastica s kojom jednostavno ne možete pogriješiti i koja uvijek iznova oduševljava. Krem sir savršeno se sljubljuje s bobičastim voćem, a Zadovoljna.hr donosi recept za jednostavan kolač od svježeg krem sira i umaka od malina koji će probuditi nepca i oduševiti sve generacije.
Sastojci za biskvit:
250 g krem sira
250 g skute
200 g šećera
175 ml vrhnja za šlag
80 g brašna
5 jaja
1 vrećica vanilin šećera
½ žličice soli
Sastojci za umak od malina:
100 g malina
100 ml vode
50 g šećera
1 žlica kukuruznog škroba
Sastojci za ukrašavanje:
100 g bobičastog voća
šećer u prahu za posipanje
Priprema cheesecakea s malinama:
1. U veću zdjelu stavite krem sir, skutu i šećer. Sve dobro izmiješajte. Zatim postepeno dodajte jaja.
2. Dodajte vrhnje za šlag, sol, vanilin šećer i na kraju brašno. Gotovu smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
3. Ovako pripremljen kolač pecite u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 60 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu pa ga izvadite.
4. U lonac ulijte oko 50 ml vode, dodajte 50 g šećera i zakuhajte. U međuvremenu zgnječite maline i dodajte ih u smjesu.
5. Kukuruzni škrob prelijte s preostalih 50 ml vode i dobro promiješajte da u smjesi nema grudica.
6. Zatim smjesu na bazi kukuruznog škroba ulijte u kipuću smjesu od malina i kuhajte dvije minute. Ostavite sa strane da se ohladi.
7. Kolač od svježeg sira ukrasite voćem i šećerom u prahu te ga poslužite s umakom od malina.
Dobar tek!
Foto: pixabay
vzaktualno.hr / zadovoljna.hr