Jesen je vrijeme kada večeri provodimo uz dekicu i topli čaj, a k tome ništa ne paše više od komada ukusnog domaćeg deserta. Ako volite cheesecake, ali i sezonske poslastice, onda je cheesecake s bundevom savršeni spoj, kremast, aromatičan i pun jesenskog šarma.
Idealno ga je poslužiti uz topli napitak, a jednako dobro pristaje i svečanim prigodama, od obiteljskog ručka do nedjeljnog druženja, a mi vam u nastavku donosimo recept:
Podloga
300 g keksa po izboru
70 g maslaca, rastopljenog
malo maslaca za premazivanje kalupa
Krema
500 g krem sira
100 g šećera
pola žličice ekstrakta vanilije
2 jaja
120 g pirea od bundeve
pola žličice mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog klinčića
prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
šlag (po želji)
Priprema
1. Pripremite podlogu
Okrugli kalup promjera 23 cm premažite maslacem. Kekse sameljite u blenderu, pomiješajte s rastopljenim maslacem i utisnite u kalup.
Pecite 4 minute u pećnici zagrijanoj na 200 °C, zatim ostavite da se ohladi.
2. Pripremite kremu
U većoj posudi mikserom sjedinite krem sir, šećer i vaniliju. Dodajte jaja jedno po jedno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Odvojite 1 šalicu smjese – ostatak izlijte na ohlađenu podlogu i stavite u hladnjak.
3. Drugi sloj - bundeva i začini
U odvojenu šalicu smjese dodajte pire od bundeve, cimet, klinčić i muškatni oraščić. Lagano prelijte preko prvog sloja kreme.
4. Pecite
Pećnicu smanjite na 165 °C i pecite cheesecake 35–40 minuta. Kada je gotov, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ga preko noći stavite u hladnjak.
Prije posluživanja, po želji dodajte šlag i pospite s malo cimeta ili naribanom koricom naranče.
Foto: ilustracija, screenshot Youtube







