Kako biste se zasladili nakon nedjeljnog ručka, preporuča se neki lagani desert koji ne iziskuje dodatno paljenje pećnice i koji će vas osvježiti.
Donosimo vam recept osvježavajuće i lagane ljetne torte s finom aromom limuna, idealne za ove vruće dane, jako jednostavne i brze izrade. Recept prenosimo s coolinarike.
Sastojci:
Podloga:
200 grama keksa
130 grama maslaca
Krema:
720 grama čvrstog jogurta
150 grama šećera u prahu
3 žlice soka limuna korica limuna
10 kapi arome vanilije
2 vrećice želatine
500 ml vrhnja za šlag
po želji voće
preljev za tortu
Priprema:
1. Kekse sameljite, dodajte im omekšani maslac, rukama sjedinite da dobijete mrvičastu smjesu. Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 26 centimetara. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2. Jogurt stavite u posudu pa mu dodajte šećer u prahu, aromu vanilije, koricu i sok limuna. Sve dobro izmiješajte pjenjačom.
3. Želatine pripremite prema uputama na vrećici pa je mikserom umiješajte u kremu od jogurta.
4. Vrhnje istucite u šlag te mu pridodajte kremu od jogurta, sve dobro izmiješajte da se dobro sjedini.
5. Na podlogu od keksa istresite kremu, poravnajte i stavite u hladnjak.
6. Preljev za tortu pripremite sa sokom po želji, primjerice multivitaminom. Prelijte tortu te posložite voće po želji.
7. Ostavite je u hladnjaku par sati da se stisne. Ako vam se žuri, možete je staviti na 45 minuta u zamrzivač.
8. U ovu tortu može se staviti voće i staviti, primjerice, 300 grama višanja, jagoda ili drugog voća po želji i ukrasiti je umakom od šumskog voća.
9. Što se tiče šećera, dio se može zamijeniti medom i staviti 100 grama šećera u prahu + 2 žlice domaćeg meda.
foto: ilustracija/Unsplash
vzaktualno.hr/coolinarika.com