Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Sočne čokoladne kocke: Savršen desert za sve prilike

Sočne čokoladne kocke: Savršen desert za sve prilike

Lifestyle
2. veljače 2025.
Sara Smoljan
643
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Tražite savršen recept za čokoladni kolač koji će oduševiti vaše ukućane i goste? Ove čokoladne kocke su upravo ono što vam treba! Sočan biskvit preliven toplim mlijekom i prekriven bogatom čokoladnom kremom čini ovaj desert jednostavno neodoljivim, prenosi Coolinarika.com.

Sastojci

BISKVIT

4 jaja

150 g šećera

70 g oštrog brašna (4 žlice)

½ praška za pecivo

200 g čokolade za kuhanje

200 g margarina

KREMA

500 ml vrhnja za šlag

300 g čokolade za kuhanje

100-150 ml vrućeg mlijeka (za prelijevanje biskvita)

Priprema

Za pripremu biskvita najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke stavite u zdjelu i pjenasto ih izmiksajte sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. U međuvremenu, na pari otopite čokoladu za kuhanje zajedno s margarinom, povremeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Otopljenu čokoladu zatim umiješajte u smjesu sa žumanjcima.

U posebnoj zdjeli pomiješajte oštro brašno s praškom za pecivo, a zatim ga lagano dodajte u čokoladnu smjesu. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrst snijeg i nježno ih umiješajte u pripremljenu smjesu pazeći da zadrži prozračnost. Tijesto izlijte u kalup dimenzija 36×21 cm i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta dok biskvit ne postane čvrst, ali i dalje sočan.

Dok je biskvit još vruć, ravnomjerno ga prelijte s 100 do 150 ml vrućeg mlijeka, koristeći žlicu kako bi se mlijeko bolje upilo. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi.

Za pripremu kreme, na laganoj vatri zagrijte vrhnje za šlag i dodajte mu nasjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i ne dobijete glatku, sjajnu smjesu. Ostavite kremu da se kratko ohladi na sobnoj temperaturi kako ne bi bila prevruća prilikom prelijevanja. Kada je biskvit ohlađen, ravnomjerno ga prelijte kremom i ostavite da odstoji nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak da se krema potpuno stisne. Nakon što se kolač dobro ohladi, režite ga na manje kocke. Kako biste dobili uredne i precizne rezove, nož umočite u vruću vodu, obrišite ga pa tek onda režite.

Ove čokoladne kocke idealne su za sve ljubitelje bogatih čokoladnih deserata, a njihova kombinacija sočnog biskvita i kremaste glazure savršeno će upotpuniti svaku priliku.

FOTO: printscreen Coolinarika.com
vzaktualno.hr

Sara Smoljan 580 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Hrvatska protiv Danske u finalu Svjetskog prvenstva: Može li naša reprezentacija do zlata?
Hrvatska i svijet
2025-02-02

Sljedeća Vijest

Grad Lepoglava za projekte i programe udruga osigurao 60 tisuća eura
Događanja
2025-02-02
Izdvojeno
Današnji slavljenik ima zbilja rijetko ime!
Lifestyle
11. svibnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Danas je Majčin dan – pokažite svojim majkama koliko vam znače i koliko ih volite!
Lifestyle
11. svibnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Dan Međimurske županije proslavljen uz gulaš, znanost i obiteljske sadržaje u Čakovcu
Događanja
10. svibnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Petrijanec domaćin prvog STEM natjecanja za vrtiće: Mali genijalci oduševili znanjem i vještinama
Događanja
10. svibnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Video & fotogalerija
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
FOTO Mali Varaždinci proslavili najšareniji dan u godini! Njih 1500 zaplesalo na Europskom trgu
Fotogalerija
4. ožujka 2025.
Toplički fašnjak: Tradicija, veselje, šarenilo i kreativnost na ulicama Varaždinskih Toplica
Fotogalerija
3. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.