Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Sočne čokoladne kocke: Savršen desert za sve prilike

Sočne čokoladne kocke: Savršen desert za sve prilike

Lifestyle
2. veljače 2025.
Sara Smoljan
986
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Tražite savršen recept za čokoladni kolač koji će oduševiti vaše ukućane i goste? Ove čokoladne kocke su upravo ono što vam treba! Sočan biskvit preliven toplim mlijekom i prekriven bogatom čokoladnom kremom čini ovaj desert jednostavno neodoljivim, prenosi Coolinarika.com.

Sastojci

BISKVIT

4 jaja

150 g šećera

70 g oštrog brašna (4 žlice)

½ praška za pecivo

200 g čokolade za kuhanje

200 g margarina

KREMA

500 ml vrhnja za šlag

300 g čokolade za kuhanje

100-150 ml vrućeg mlijeka (za prelijevanje biskvita)

Priprema

Za pripremu biskvita najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke stavite u zdjelu i pjenasto ih izmiksajte sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. U međuvremenu, na pari otopite čokoladu za kuhanje zajedno s margarinom, povremeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu. Otopljenu čokoladu zatim umiješajte u smjesu sa žumanjcima.

U posebnoj zdjeli pomiješajte oštro brašno s praškom za pecivo, a zatim ga lagano dodajte u čokoladnu smjesu. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrst snijeg i nježno ih umiješajte u pripremljenu smjesu pazeći da zadrži prozračnost. Tijesto izlijte u kalup dimenzija 36×21 cm i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta dok biskvit ne postane čvrst, ali i dalje sočan.

Dok je biskvit još vruć, ravnomjerno ga prelijte s 100 do 150 ml vrućeg mlijeka, koristeći žlicu kako bi se mlijeko bolje upilo. Biskvit ostavite da se potpuno ohladi.

Za pripremu kreme, na laganoj vatri zagrijte vrhnje za šlag i dodajte mu nasjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i ne dobijete glatku, sjajnu smjesu. Ostavite kremu da se kratko ohladi na sobnoj temperaturi kako ne bi bila prevruća prilikom prelijevanja. Kada je biskvit ohlađen, ravnomjerno ga prelijte kremom i ostavite da odstoji nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak da se krema potpuno stisne. Nakon što se kolač dobro ohladi, režite ga na manje kocke. Kako biste dobili uredne i precizne rezove, nož umočite u vruću vodu, obrišite ga pa tek onda režite.

Ove čokoladne kocke idealne su za sve ljubitelje bogatih čokoladnih deserata, a njihova kombinacija sočnog biskvita i kremaste glazure savršeno će upotpuniti svaku priliku.

FOTO: printscreen Coolinarika.com
vzaktualno.hr

Sara Smoljan 605 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Hrvatska protiv Danske u finalu Svjetskog prvenstva: Može li naša reprezentacija do zlata?
Hrvatska i svijet
2025-02-02

Sljedeća Vijest

Grad Lepoglava za projekte i programe udruga osigurao 60 tisuća eura
Događanja
2025-02-02
Izdvojeno
Prometna nesreća na autocesti A4: Umoran vozač izazvao sudar, jedna osoba ozlijeđena
Crna kronika
29. srpnja 2025.
TVarjacic
Župan Posavec potpisao ugovor za izgradnju nove zgrade OŠ Nedelišće, vrijedne 12 milijuna eura
Događanja
29. srpnja 2025.
Jozica
Varaždin bez kalkulacija traži nastavak europskog puta: Dobro se trenira, dobro se radi i idemo po prolaz
Sport
29. srpnja 2025.
Alenka Kučić
U Jezerišću održan 15. mininogometni turnir: Sport, publika i pozitivna atmosfera na jednom mjestu
Događanja
29. srpnja 2025.
TVarjacic
Video & fotogalerija
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Bogatim programom proslavljen blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog
Fotogalerija
14. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Sedamdesetak varaždinskih višebojaca uživalo u kupanju, druženju i zabavi u Novom Vinodolskom
Fotogalerija
7. srpnja 2025.
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.