Obožavate tiramisu? Svake godine jedva čekate sezonu jagoda? Onda je vrijeme da ova dva zadovoljstva spojite u ukusan desert koji će za tren nestati sa stola.
Zahvaljujući portalu Zadovoljna.hr, donosimo recept za tiramisu s jagodama – priprema je jednostavna, a vaša će obitelj ili gosti (ili pak jedni i drugi) uživati u ovom desertu.
SASTOJCI
-300 g piškota
-200 g jagoda
-70 g šećera u prahu
-300 g mascarponea
-2 dl slatkog vrhnja
-3 dl crne kave
-1 dl ruma
PRIPREMA:
Jagode očistite, operite i narežite na tanke ploške. Slatko vrhnje istucite u šlag.
Mikserom razradite mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u mascarpone umiješajte šlag. Pripremite pravokutnu zdjelu po želji (vatrostalna, keramička, pleh…) u koju ćete slagati sastojke.
Pomiješajte kavu i rum. Na dno zdjele poslažite sloj piškota koje ste prethodno sa svake strane kratko umočili u mješavinu kave i ruma. Zatim na to rasporedite polovicu kreme od mascarponea i šlaga. Na taj sloj poslažite narezane jagode. Zatim opet slijedi sloj piškota na koje ide druga polovica kreme.
Na tiramisu na kraju možete prosijati malo kakaa u prahu ili naribati malo tamne čokolade, ali slobodno ga možete poslužiti i bez tog dodatka.
vzaktualno.hr/zadovoljna.hr