Vjerojatno vam se mnogo puta dogodilo da za ručak ispečete cijelo pile, ali se, kako god ukusno bilo i koliko god vaša obitelj bila gladna, ne uspije sve pojesti pa ostane piletine i za drugi dan. Predlažemo vam da od ostataka napravite maštovit i vrlo ukusan obrok za koji vam neće trebati ni mnogo namirnica ni mnogo vremena.
Sastojci:
tjestenina po izboru
ostaci piletine
60 g maslaca
240 g vrhnja za kuhanje
1 češanj češnjaka, zdrobljen
250 g svježe naribanog parmezana
60 g svježe nasjeckanog peršina
150 g kuhanog graška (može i iz konzerve)
Priprema:
Tjesteninu skuhajte.
Rastopite maslac u srednje velikoj posudi na niskoj temperaturi.
Dodajte vrhnje i pustite neka se krčka 5 minuta.
Dodajte češnjak i sir te brzo miješajte dok se sve ne ujedini i zajedno rastopi. Umiješajte peršin, ostatke piletine i grašak i to je to!
izvor: Dobra hrana, JL
www.vzaktualno.hr