Osvježavajući kolači bez pečenja spas su tijekom vrućih ljetnih dana, kada nikako ne želite upaliti pećnicu, a jede vam se nešto slatko. Na svu sreću, postoje fenomenalne slastice koje se ne peku, a jedna od njih je i torta sa svježim ribizom, kremom od sira i kokosom, za koju recept donosi 24sata.
Naime, za slatke je kolače od ljetnih svježih bobica najbolji izbor upravo ribiz i to zbog svog kiselkastog okusa koji se izvrsno slaže sa svježim mascarpone sirom i podlogom od kokosa.
Sastojci:
Za biskvit: 25 g maslaca 225 g keksa s kokosom 5 g ribanog kokosa (brašno od kokosa)
Za kremu: 300 g ribiza 125 g šećera 2 pakiranja učvršćivača za šlag 500 g mascarpone sira 500 g svježeg sira 125 g vrhnja za šlag
Priprema:
- Rastopi maslac u lončiću te ostavi da se ohladi. Za to vrijeme fino razmrvi dvopek te pomiješaj s kokosovim brašnom i rastopljenim maslacem.
- Stavi smjesu u kalup za tortu promjera 26 cm te utisni da dobiješ kompaktnu podlogu za kolač. Stavi na 30 minuta u hladnjak da se stisne.
- Operi ribiz, nekoliko komada ostavi po strani, a preostale bobice očisti.
- Pomiješaj šećer i učvršćivač za šlag.
- Pomiješaj mascarpone i svježi sir. Polako umiješaj ribiz. Potom stuci vrhnje u šlag te također umiješaj.
- Stavi gotovu kremu na biskvit te zagladi. Stavi potom na dva do tri sata u hladnjak.
- Izvadi tortu iz prstena te ukrasi ribizom
Foto: screenshot Instagram
vzaktualno.hr/miss7.24sata.hr