I ove je godine Turistička zajednica Varaždinske županije organizirala gastronomski događaj koji se održava 4. put u suradnji s 15 ugostiteljskih objekata koji su nositelji standarda Okusi varaždinskog kraja.
Moto ove vrhunske gastronomske manifestacije je: „Istinski dobro – tradicija koja osvaja!“ Građani do 15. travnja u restoranima Varaždinske županije po cijeni od svega 80 kuna mogu izabrati meni od 3 slijeda u ukupno 15 restorana, a novost u ovogodišnjim okusima je da dva restorana petkom imaju treći meni s jelima od riba s obzirom da je vrijeme Korizme (restoran i zalogajnica Šanjek; hotel Varaždin).
Poseban naglasak u ovogodišnjim menijima ponovno je stavljen na jela od Varaždinskog bučinog ulja, ali i na svim našim domaćim kvalitetnim proizvodima.
Bučino ulje ima izuzetno široku primjenu u gastronomiji; od hladnog predjela preko glavnog jela pa sve do deserta, a veliki odaziv na prošlogodišnju manifestaciju dokaz je da su građani prepoznali poseban okus koji daju buča i bučino ulje.
U manifestaciji Okusi varaždinskog kraja sudjeluju: restoran August, restoran Bedem, restoran Garestin, kavana Dora, restoran Palatin, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Varaždin, restoran Verglec iz Varaždina, restoran Arabela iz Globočca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, hotel Minerva i Đurina hiža.
screenshot (nasl)
a.k./vzaktualno.hr