Nakon pokazanog znanja u tri kategorije Karlo Štorga iz restorana Bedem u Varaždinu je prvak Hrvatske u kuharstvu, drugo mjesto zauzeo je Dinko Tomašić iz varaždinskog restorana Nobel, dok je treće mjesto osvojio Patrik Prnjak iz RIVA restaurant & longe bara.
Državni prvak u slastičarstvu za 2023. godinu je Ivan Ergović iz Valamar Riviere. Glavni su to rezultati 15. Dana hrvatskog kulinarstva, koji su protekla četiri dana po prvi puta održani u Osijeku na lokaciji Gospodarskog centra Osječko-Baranjske županije, gdje su se okupili najbolji hrvatski kuhari i slastičari.
Nakon napete, dvodnevne borbe u tri kuharske kategorije, novim državnim prvakom u kuharstvu proglašen je Karlo Štorga iz varaždinskog restorana Bedem. U natjecanju slastičara, koji su također pokazivali znanje i vještine u tri kategorije, pobjedu je odnio Ivan Ergović iz Valamar Riviere i tako drugu godinu zaredom postao državni prvak u slastičarstvu. Srebro je osvojila Vedrana Hrastovec Sedlar iz varaždinskog restorana The Family, a između dvoje navedenih su presudili najsitniji detalji.
Manifestacija “Dani hrvatskog kulinarstva” još je jednom ugostila gotovo 150 kuhara i slastičara te je uspješno održana sa željom popularizacije kuharske i slastičarske struke, i stvaranja novih poznanstava na natjecateljskoj gastro sceni Hrvatske. Velika važnost svakom izdanju manifestacije posvećena je i edukaciji svih sudionika kroz sama natjecanja, radionice i uključivanje iskusnih međunarodnih sudaca u ocjenjivanje natjecateljskih kreacija. Zahvaljujemo svim sudionicima, sucima i posjetiteljima koji su podržali organizaciju i provedbu same manifestacije, te se veselimo sljedećem susretu na 16. Danima hrvatskog kulinarstva.
vzaktualno.hr