Natjecanjem petog kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Kuharski kup Slavka Večerića “, završeno je trinaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po prvi put natjecanje Hrvatskog kuharsko kupa održano je u Pregradi, rodnom mjestu Slavka Večerića, proslavljenog hrvatskog kuhara koji nas je zauvijek napustio krajem prošle godine.
Ova dvodnevna manifestacija započela je u subotu, 29. rujna kada su sudionici počeli pripremali tri slijeda koja su slijedećeg dana bila izložena i podijeljena posjetiteljima manifestacije 48. Branje grozdja. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od puretine, bunceka, kukuruza i hrena, glavna jela od svinjskog kotleta, gljiva i krumpira te deserte od jabuka, buče, kestena i grožđa. Radove natjecatelja ocijenili su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Zlatko Sedlanić, Grozdana Bohorč i Erich Glavica.
Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Marin Pozder iz restorana Bedem iz Varaždina koji je pripremio najbolje predjelo i glavno jelo dok je u desertu za nijansu bolji bio Dario Špehar iz Hotela Plitvice na Plitvičkim jezerima. Treće mjesto pripalo je još jednom predstavniku iz Varaždina, Ivanu Tomasu iz restorana Fontana Crnković.
Svečanost proglašenja najboljih u ovoj sezoni Hrvatskog kuharskog kupa, održat će se sredinom listopada u Koprivnici, dok će nova sezona Hrvatskog kuharskog kupa započeti krajem godine.
vzaktualno.hr