Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • ZA PRSTE POLIZATI Jednostavna torta od keksa, bez pečenja – gotova za 20 minuta!

ZA PRSTE POLIZATI Jednostavna torta od keksa, bez pečenja – gotova za 20 minuta!

Lifestyle
3. veljače 2019.
Alenka Kučić
5786
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Zahvaljujući našoj poznanici Sandri Gašparić, vrsnoj kuharici koja kao što kuha, jednako dobro radi kolače i torte, donosimo recept za slasticu koja će vam zaista „zasladiti” nedjelju. Recept smo pronašli na već dobro poznatom Sandrinom portalu ReciPeci, a evo što je ova simpatična Slavonka napisala o torti:

„U pravilu, ova brza torta se radi od redova keksa s komadićima čokolade koji se najprije namoče u mlijeko, a zatim premazuju kremom od slatkog vrhnja i sira, ili samo slatkog vrhnja. Budući nisam baš neki preveliki ljubitelj šlaga, odlučila sam u kremu umiješati kiselo vrhnje i sirni namaz pa je okus ustvari bio sličan cheesecake torti i bio je  f a n t a s t i č a n !!!”
E, sad, nije napisala kako bi ispalo kad bismo upotrijebili šlag, ali to, na kraju krajeva, možemo i sami isprobati. Neki drugi put – danas ćemo isprobati Sandrin recept:

POTREBNO:
• 600 g Choco cookies čajnog peciva s komadićima čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja (šlaga)
• 3 mala sirna namaza
• 4 žlice kiselog vrhnja
• 100 g šećera u prahu
• 200 ml mlijeka

PRIPREMA:
1. Okrugli kalup promjera 22 cm obložite prozirnom folijom ako tortu namjeravate istresti nakon hlađenja. Ako radite u kalupu kojemu se otvaraju stranice, onda folija nije potrebna na dnu nego samo na stranicama radi lakšeg odvajanja.
2. Slatko vrhnje miksati sa šećerom u prahu kako bi se dobio čvrsti šlag. Tada dodati kiselo vrhnje i sirni namaz pa dobro sve sjediniti.
3. Svaki keks kod slaganja kratko umočiti u mlijeko i početi slagati u krug po stranici kalupa.  Znači slažemo redove keksa izvana prema unutra! Preko složenog reda keksa špatulicom nanijeti sloj kreme cca 1-2 cm debljine. Sada je na redu drugi krug keksa na isti način – umočiti u mlijeko i prisloniti uz kremu. Nanijeti drugi red kreme i tako dok se sve ne potroši. Sa malo kreme poravnati tortu od gore i staviti u hladnjak da se dobro stisne. Ostalu kremu sačuvati u zatvorenoj posudi jer će vam trebati za premazivanje torte kada se stisne.
4. Ohlađenu tortu osloboditi kalupa pa ju sa svih strana premazati ostatkom kreme. Od gore posipati struganom čokoladom i poslužiti.

torta 2 torta 4

izvor: portal ReciPeci, Sandra Gašparić
vzaktualno.hr

Alenka Kučić 24405 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Jučer proljeće, a uskoro opet minusi, ponegdje i snijeg
Hrvatska i svijet
2019-02-03

Sljedeća Vijest

PK Varaždin Cmrečak i Hajdinjak
Odličan nastup plivača Varaždina – Hajdinjak triput na najvišem postolju
Sport
2019-02-03
Izdvojeno
Ivan Bajcer novi je predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine
Događanja
17. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Danas će biti promjenjivo i oblačno, poslijepodne i sunčana razdoblja
Hrvatska i svijet
17. lipnja 2025.
Ivana
OVO SU DANAŠNJI GODOVNJACI Doznajte što znače njihova imena
Lifestyle
17. lipnja 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.