Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • ZA SLAĐI USKRS Jednostavna, a ukusna i lijepa – ova će vas torta „oboriti s nogu”

ZA SLAĐI USKRS Jednostavna, a ukusna i lijepa – ova će vas torta „oboriti s nogu”

Lifestyle
10. travnja 2022.
Alenka Kučić
1139
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Uskrs nam je sve bliže, a mnoge domaćice već sad brinu o tome što će staviti na blagdanski stol i ponuditi ukućanima ili gostima. Nadamo se da će biti mjesta i za ovu slasticu koju je naša poznata food blogerica Sandra Gašparić (Reci-Peci) nazvala Jednostavna torta s pudingom.

Pridjev ‘jednostavna’ nije toliko zbog načina izrade, nego zbog namirnica koje najčešće imamo kod kuće: šećer, jaja, brašno, kakao, puding. U ovoj torti nećete naći niti orahe, lješnjake, grožđice, kekse, sireve niti želatine, ali ćete opet dobiti fantastičan rezultat.

POTREBNO:

Za biskvit:

-4 jaja
-180 g šećera
-1 vanilin šećer
-100 ml suncokretovog ulja
-180 g brašna
-1 praša za pecivo
-2 žlice kakaa

Za kremu:

-2 jaja
-1 vrećica pudinga od vanilije
-180 g šećera
-3 žlice oštrog brašna
-600 ml mlijeka
-250 ml vrhnja za šlag
-150 g maslaca

Za glazuru:

-200 g čokolade za kuhanje
-50 g maslaca
-50 ml mlijeka
-4 žlice suncokretovog ulja

Za ukras - čokoladna jaja

PRIPREMA:

Za biskvit najprije pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve zajedno prosijati. Tako ćete dobiti fini i rahli biskvit sa puno mjehurića nakon pečenja!

Potom miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minute, a potom dodati ulje pa promiksati još malo. Tada dodati i ostale prosijane suhe sastojke u dva navrata i izmiksati do kraja.

Pripremiti okrugli kalup za torte 24 cm u promjeru i obložiti ga papirom za pečenje. Ako radite u formi kolača, onda biskvitnu smjesu izlijte na lim za pečenje srednje veličine (36×20 cm cca). U kalup izliti biskvitnu smjesu, poravnati i peći u pećnici prethodno zagrijanoj na 180*C. Peći 25-30 minuta. Provjeriti na kraju čačkalicom je li biskvit pečen! Pečeni biskvit ohladiti, pa ga izvaditi iz lima i prerezati na dvije kore.

Za kremu koju možete pripremiti dok se peče biskvit, umiksajte dva jaja sa šećerom, pudingom, brašnom i dijelom mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa kada provri ulijte ovu smjesu i skuhajte kremu. Ohladite kremu miješanjem kako se na vrhu ne bi stvorila korica.

Dok se krema hladi umutite vrhnje u čvrsti šlag, a maslac umutite da bude mekan i podatan. Kada se krema ohladi dodajte joj maslac i šlag i dobro sve sjedinite.

Donji dio biskvita stavite u na dno lima ili podloge, okolo neka bude obruč. Prelijte koru s malo mlijeka (4-5 žlica hladnog mlijeka), ruma ili kave, pa je premažite jednim dijelom kreme. Poklopite drugim dijelom biskvita, također ga natopite mlijekom pa premažite ostatkom kreme.

Rashladite tortu najmanje 1,5 sat u hladnjaku. Nakon toga je izvadite, maknite obruč, prelijte čokoladnom glazurom i po želji ukrasite.
Čokoladna glazura se radi tako da se u posudici pomiješaju svi sastojci i otope uz miješanje ili u mikrovalnoj pećnici ili na tihoj vatrici.

Tortu ukrasite po želji i ostavite u hladnjaku da se još dobro rashladi i da se glazura stisne.

screenshot/recipeci

vzaktualno.hr/recipeci.com

Alenka Kučić 24431 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

I Đikić komentirao ukidanje mjera: Meni je nejasno zašto su maske postale toliki bauk! Ovo nije početak partija, nismo pobijedili virus
Hrvatska i svijet
2022-04-10

Sljedeća Vijest

Na širem području Ljubešćice obnovljena prometna signalizacija vrijedna 25 000 kuna
Događanja
2022-04-10
Izdvojeno
NK Varaždin: Počele pripreme za novu sezonu, Šafarić najavio inovacije
Sport
24. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Međimurska županija ne zaboravlja svoje preko granice – dvojezične ploče kao trajni znak povezanosti
Događanja
24. lipnja 2025.
Jozica
Sutra pojačani policijski nadzor motocikala i mopeda u cijeloj županiji
Događanja
24. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Uhićen bivši suprug ubijene Andree K., policija sumnja da je upravo on naručio dvostruko ubojstvo
Crna kronika
24. lipnja 2025.
Nikolina Pofuk Bajz
Video & fotogalerija
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.