Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • ZA SLATKU NEDJELJU Narančine kocke – pravo malo čudo okusa

ZA SLATKU NEDJELJU Narančine kocke – pravo malo čudo okusa

Lifestyle
8. lipnja 2025.
Alenka Kučić
3087
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Nova nedjelja i novi recept za sve koji si volite zasladiti dan! Kao i obično, pronašli smo za vas recept za iznimno ukusnu slasticu jednostavne pripreme.

Narančine kocke kremasti su kolač u kojemu se s relativno malo sastojaka, napravi pravo malo čudo okusa. I naravno, potroši se baš sve To u osnovi znači da za cijeli kolač trebaju samo 4 jaja, od čega u biskvit idu bjelanjci, dok se od žumanjaka kuha krema.

Recept za ovonedjeljnju slasticu „posudili” smo od dobro nam poznate sjajne kuharice Sandre Gašparić, s njezine stranice recipeci.com.

Narančine kocke su i osvježavajući kolač, pogotovo ako volite naranče koje se u kombinaciji s orasima u ovom kolaču savršenu fino osjete

POTREBNI SASTOJCI

Za biskvit:
-4 bjelanjka
-200 g mljevenih oraha
-150 g šećera
-2 žlice krušnih mrvica
-1 žlica oštrog brašna

Za kremu:
-4 žumanjka
-150 g šećera
-2 vrećice vanilin šećera
-1 žlica oštrog brašna
-150 g maslaca
-sok (i korica po želji) jedne naranče

I još:
-2 naranče
-250 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg. Potom im postepeno dodavati šećer i miksati tako dugo dok ne postane potpuno čvrtso i sjajno. Na kraju ručno umiješati orahe i krušne mrvice i sve dobro sjediniti.

Dobivenu biskvitnu masu rasporediti u lim za pečenje koji prethodno treba namastiti i pobrašniti. Neka lim za pečenje ne bude veći od 36×20 cm jer će biskvit ispasti pretanak. Peći u pećnici zagrijanoj na 180*C 25-30 minuta. Pečeni i još vrući biskvit preliti sokom iscijeđenih naranči.

Za kremu miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati sok naranče i brašno pa kremu uz miješanje skuhati ili na jako tihoj vatrici ili na pari. Kremu je potrebno stalno miješati dok se kuha. Gotova je za cca 3-4 minute. Kremu ohladiti povremenim miješanjem i paziti da se na vrhu ne stvori korica. U hladnu kremu umiksati izrađen maslac.

Preko ohlađenog i natopljenog biskvita rasporediti kremu, poravnati pa od gore staviti čvrsto ulupano slatko vrhnje. Po želji ukrasiti kriškicama naranči.

Kolač dobro rashladiti i poslužiti rezan na kocke.

vzaktualno.hr/recipeci.com

 

 

Alenka Kučić 24584 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Koncert učenika Glazbene škole u Varaždinu uz VKO: "Događaj koji se pamti za cijeli život"
Događanja
2025-06-08

Sljedeća Vijest

Povijest Krapine na malo drugačiji način.....
Fotogalerija
2025-06-08
Izdvojeno
Policija upozorava: Ljeto donosi veći rizik od provala – zaštitite svoj dom
Crna kronika
25. srpnja 2025.
TVarjacic
Produljeni ugovori o zakupu prava lova za zajedničkih lovišta u Varaždinskoj županiji
Događanja
25. srpnja 2025.
Jozica
Ordinacija u Brezničkom Humu ponovno otvara vrata – Načelnik Žugčić: Vraćamo zdravstvenu skrb u našu sredinu
Događanja
25. srpnja 2025.
Alenka Kučić
Požar kod Šibenika: vatrogasci i kanaderi u akciji, uzrok požara radovi
Crna kronika
25. srpnja 2025.
TVarjacic
Video & fotogalerija
Povodom 150 godina rudarstva u Starom Golubovcu, otvorena atraktivna izložba rudarskih predmeta
Fotogalerija
20. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Bogatim programom proslavljen blagdan sv. Benedikta, zaštitnika Svibovca Podravskog
Fotogalerija
14. srpnja 2025.
FOTOGALERIJA Sedamdesetak varaždinskih višebojaca uživalo u kupanju, druženju i zabavi u Novom Vinodolskom
Fotogalerija
7. srpnja 2025.
Antunovo v Marofu: Tradicija, glazba i zabava ispunili gradske ulice i u nedjelju, ali brojnih sadržaja ima još!
Fotogalerija
17. lipnja 2025.
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.