Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • ZA SLATKU NEDJELJU Torta od kestena bez pečenja – ove jeseni uživajte u prefinom desertu

ZA SLATKU NEDJELJU Torta od kestena bez pečenja – ove jeseni uživajte u prefinom desertu

Lifestyle
15. listopada 2023.
Alenka Kučić
525
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Ako želite pojesti nešto slatko, ne kupiti, već sami napraviti, a nemate baš previše vremena za pečenje biskvita ili vam se možda to uopće ne da, ova torta bez pečenja je prava stvar za vas!

Torta od kestena bez pečenja brzo se radi, brzo se hladi i sporo se konzumira. Zašto sporo? Pa zato što je jaaaako konkretna i zasitna, napisala je na svojoj internetskoj stranici Reci Peci već poznata nam Sandra Gašparić, prava majstorica u kuhinji, čije recepte smo već nekoliko puta prenijeli.

Sandra kuha, peče, sprema zimnicu, a sve to voli podijeliti sa svojim čitateljima, pa savjetujemo da zavirite na Reci Peci na kojem vas očekuju stotine recepata i zanimljive priče.

A sada da objasnimo i kako napraviti Tortu od kestena bez pečenja

POTREBNO:

Za podlogu:

300 g mljevenog keksa
100 g mljevenih oraha
80 g šećera
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
100 ml mlijeka

Za kremu:

500 g kesten pirea
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 žličica ruma

I još:

500 ml vrhnja za šlag
4 žlice šećera u prahu

PRIPREMA:

Za podlogu otopiti čokoladu, a kekse i orahe samljeti. Pomiješati u većoj posudi kekse, orahe i šećer. Dodati otopljenu čokoladu i maslac sobne temperature pa sve skupa dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna tamna masa.

Okrugli kalup za torte 24 cm promjera premazati tankim slojem maslaca, pa ga staviti na podlogu na kojoj će torta stajati. Natiskati na dno podlogu i poravnati. Staviti u hladnjak dok pripremate kremu od kestena.

Za kremu miksati maslac sobne temperature i šećer u prahu pa na kraju umiksati kesten pire. Miksati tako dugo dok sve ne postane lijepo jednolično i glatko. Ako koristite nezaslađeni kesten pire, tada malo pojačajte količinu šećera!

Dobivenom kremom premazati podlogu. Odložiti opet sve u hladnjak dok miksate slatko vrhnje u čvrsti šlag uz dodatak šećera u prahu. Čvrstim šlagom premazati kremu od kestena.

Posipati sve čokoladnim strugotinama pa ostaviti u hladnjaku bar pola sata da se dobro stisne.
Maknuti obruč sa rashlađene torte i poslužiti.

foto: recipeci.com
vzaktualno.hr/recipeci.com

Alenka Kučić 24345 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Je li na pomolu rješenje? Varaždinska županija ima problem sa velikim brojem zapuštenih poljoprivrednih zemljišta
Događanja
2023-10-15

Sljedeća Vijest

Varaždinci, tko je ove godine zaslužio javna gradska priznanja? Vaši se prijedlozi nestrpljivo očekuju!
Događanja
2023-10-15
Izdvojeno
41. Smotra međimurske popevke oživjela Nedelišće
Događanja
8. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Natjecatelji iz 26 zemalja u Varaždinu na Svjetskom karate Shito Ryu & Kobudo Bo prvenstvu
Događanja
8. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Održan 1. Grofovski špancir na Trakošćanu
Lifestyle
8. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Ima li rješenja za “staru zagorsku” ili će i dalje biti “cesta smrti”???????
Crna kronika
8. lipnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Video & fotogalerija
Povijest Krapine na malo drugačiji način…..
Fotogalerija
8. lipnja 2025.
FOTOGALERIJA Počela Maturantika: Stotine veselih maturanata prošetale Varaždinom
Fotogalerija
21. svibnja 2025.
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.