Ako želite pojesti nešto slatko, ne kupiti, već sami napraviti, a nemate baš previše vremena za pečenje biskvita ili vam se možda to uopće ne da, ova torta bez pečenja je prava stvar za vas!
Torta od kestena bez pečenja brzo se radi, brzo se hladi i sporo se konzumira. Zašto sporo? Pa zato što je jaaaako konkretna i zasitna, napisala je na svojoj internetskoj stranici Reci Peci već poznata nam Sandra Gašparić, prava majstorica u kuhinji, čije recepte smo već nekoliko puta prenijeli.
Sandra kuha, peče, sprema zimnicu, a sve to voli podijeliti sa svojim čitateljima, pa savjetujemo da zavirite na Reci Peci na kojem vas očekuju stotine recepata i zanimljive priče.
A sada da objasnimo i kako napraviti Tortu od kestena bez pečenja
POTREBNO:
Za podlogu:
300 g mljevenog keksa
100 g mljevenih oraha
80 g šećera
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
100 ml mlijeka
Za kremu:
500 g kesten pirea
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 žličica ruma
I još:
500 ml vrhnja za šlag
4 žlice šećera u prahu
PRIPREMA:
Za podlogu otopiti čokoladu, a kekse i orahe samljeti. Pomiješati u većoj posudi kekse, orahe i šećer. Dodati otopljenu čokoladu i maslac sobne temperature pa sve skupa dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna tamna masa.
Okrugli kalup za torte 24 cm promjera premazati tankim slojem maslaca, pa ga staviti na podlogu na kojoj će torta stajati. Natiskati na dno podlogu i poravnati. Staviti u hladnjak dok pripremate kremu od kestena.
Za kremu miksati maslac sobne temperature i šećer u prahu pa na kraju umiksati kesten pire. Miksati tako dugo dok sve ne postane lijepo jednolično i glatko. Ako koristite nezaslađeni kesten pire, tada malo pojačajte količinu šećera!
Dobivenom kremom premazati podlogu. Odložiti opet sve u hladnjak dok miksate slatko vrhnje u čvrsti šlag uz dodatak šećera u prahu. Čvrstim šlagom premazati kremu od kestena.
Posipati sve čokoladnim strugotinama pa ostaviti u hladnjaku bar pola sata da se dobro stisne.
Maknuti obruč sa rashlađene torte i poslužiti.
foto: recipeci.com
vzaktualno.hr/recipeci.com