Varaždinci su prije svega nekoliko dana na 4. katu zgrade Elektre u Kratkoj 3 dobili zalogajnicu s pogledom na grad u kojoj uz pogled možete uživati u pravim domaćim gablecima po vrlo pristupačnim cijenama. Zalogajnica radi od ponedjeljka do petka od 6 do 14 sati, a gablec možete pojesti od 9 do 13 sati.
Direktorica firme i pomoćna kuharica je Magdalena Cikač, a glavna kuharica je Valentina Novotny Krpeta, one su zapravo sestre koje vole kuhati i odlučile su se okušati u privatnim biznis vodama.
– Svakodnevno nudimo gablece da se ljudi dobro najedu, a kuhamo „po domaći”, s domaćim namirnicama – meso i suhomesnati proizvodi su iz Mesnice Novotny, a OPG Košić iz Krkanca dostavlja nam povrće za salate i priloge. Krenule smo prošlog tjedna i zasad se ova ideja pokazala jako dobrom, budući da ima dosta zainteresiranih i znatiželjnih, a vrijeme će pokazati kakav će dalje biti odaziv i što će biti od svega toga. Prošli tjedan smo se uhodavale da vidimo što bolje prolazi – na žalost, izbacile smo vegetarijanstvo zbog malog odaziva. No, imamo dosta gostiju koji nam redovito dolaze jer se ovdje mogu zaista dobro najesti, tako da su siti do kraja radnog vremena – kazala je gospođa Magdalena.
Cijene gableca kreću se od 20 do najviše 28 kuna. Tako, primjerice, salate sa svinjetinom, odnosno sendvič „pulled pork” koštaju 20 kuna, piletina 22, gulaši s mesom i kobasicom 25, a neka pečenja s prilogom, salatom i kruhom koštaju 28 kuna. Restoran može primiti 80-ak ljudi, a uskoro će tu biti i terasa, na koju će moći sjesti pušači i popiti kavicu.
– Orijentirale smo se na kuhanje domaćih jela i želimo da se ljudi dobro najedu, stoga imamo stvarno obilne porcije, a cijene su pristupačne. Tijekom tjedna gableci se svakodnevno mijenjaju, tako da je u ponudi uvijek nešto novo, kako bi zadovoljili što širi krug gostiju – objašnjava gospođa Valentina.
U nastavku vam donosimo meni za ovaj tjedan.
vzaktualno.hr