U Hotelu Turist u Varaždinu održava se 18. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva “Hrvatski pekar 2018.” koji je okupio velik broj profesora, nastavnika, i učenika srednjih pekarskih i prehrambenih škola Hrvatske te proizvođača pekarskih i slastičarskih proizvoda. Kongres se održava uz stručnu potporu Ministarstva poljoprivrede, a uz visoko pokroviteljstvo Varaždinske županije, stoga je Kongres otvorio zamjenik župana Robert Vugrin, čestitavši organizatorima "punoljetnost" manifestacije.
- Sama činjenica da se ova manifestacija održava već po osamnaesti put, govori da se radi o renomiranom događaju koji okuplja veliki broj sudionika. Drago mi je da se u okviru toga održava i niz radionica i degustacija, ali kongres je događaj na kojem se izmjenjuju i nove ideje i iskustva. Posebno je pohvalno da se danas predstavlja i nekoliko izvornih, hrvatskih pekarsko-slastičarskih proizvoda, pa uz pazinske cukerančiće i ogulinsku masnicu, imamo i naš vidovečki gibanik, kolač koji je već nadaleko poznat – rekao je zamjenik župana Vugrin, a u ime Županije, otvorenju je nazočio i Dragutin Vincek , pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj.
Direktor tvrtke Robinson d.o.o. , glavnog organizatora kongresa, istaknuo je kako je u proteklih sedamnaest godina na kongresu sudjelovalo više od tri tisuće sudionika, održano je 200-tinjak predavanja, radionica, degustacija, a gotovo da i nema europske zemlje čiji predstavnici nisu nazočili kongresu.
www.vzaktualno.hr