Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • Zasladite si dan prefinom pitom od jogurta – donosimo najjednostavniji recept bez valjanja tijesta

Zasladite si dan prefinom pitom od jogurta – donosimo najjednostavniji recept bez valjanja tijesta

Lifestyle
6. ožujka 2022.
tesa
801
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Pita od jogurta vrlo je slična piti od sira, a neki se čak kunu da je i finija od klasične. Uvjerite se sami i napravite ju prema najjednostavnijem receptu bez valjanja tijesta.

Sastojci za tijesto:
400 grama glatkog brašna
200 grama maslaca sobne temperature
50 grama šećera
4 žumanjka

Sastojci za nadjev:
3 čvrsta jogurta (čaša od 180 ili 200 ml)
1 kisela vrhnja (također 180 ili 200 ml)
80 grama škrobnog brašna (kukuruzno ili krumpirovo)
100 grama šećera
4 bjelanjka
sok od 1 limuna ili naribana korica 1 limuna (nešpricanog)

Priprema:
Maslac sobne temperature ubacite u posudu, dodajte šećer i miksajte dok se ne povežu u glatku smjesu. Dodajte žumanjke pa ih sjedinite sa smjesom. Na kraju ubacite brašno, kuhačom ili špatulom malo povežite sastojke i zatim kratko zamijesite dok ne dobijete glatku kuglu. Nožem je podijelite u dva jednaka dijela, svaki zamotajte u plastičnu foliju i stavite u zamrzivač.

Nakon 40 minuta, izvadite jednu polovicu tijesta, a drugu i dalje ostavite u zamrzivaču. Naribajte ga i rasporedite po tepsiji za pečenje. Možete ga malo stisnuti rukama. Stavite tepsiju u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite tijesto 15 minuta.

U međuvremenu pripremite nadjev. Tucite bjelanjke mikserom dodavajući malo po malo šećer sve dok ne dobijete čvrsti snijeg. U drugoj posudi sjedinite jogurt, vrhnje, limunov sok i škrobno brašno pa tu smjesu ulijte u snijeg i lagano promiješajte dok se sve ne spoji u kompaktnu kremu.

Nakon 15 minuta pečenja izvadite donji dio tijesta van i ne gasite pećnicu. Prelijte nadjev preko tijesta i rasporedite. Zatim uzmite drugi dio tijesta iz zamrzivača pa ga naribajte po nadjevu. Odmah vratite u pećnicu i pecite oko 40-tak minuta, sve dok gornji dio pite ne poprimi zlatnožutu boju. Izvadite pitu iz pećnice, a kad se u potpunosti ohladi možete po njoj posipati malo šećera u prahu.

Dobar tek!

Foto: ilustracija
vzaktualno.hr / zadovoljna.hr

tesa 3885 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

U Varaždinskoj županiji evidentirano 45 novooboljelih od koronavirusa
Događanja
2022-03-06

Sljedeća Vijest

Zelena čistka
Akcija čišćenja okoliša u općini Jalžabet
Događanja
2022-03-06
Izdvojeno
Gradonačelnik Škvarić obišao radove izgradnje nogostupa u tri naselja
Događanja
12. svibnja 2025.
Ivana
U Ludbregu uskoro uređenje trga, a uslijedit će i drugi radovi – evo što je sve u planu!
Gospodarstvo
12. svibnja 2025.
Alenka Kučić
Nova akcija varaždinske policije – evo koji će sudionici u prometu ovoga puta biti „na udaru”
Crna kronika
12. svibnja 2025.
Alenka Kučić
Toplička Minerva nakon 40 godina postaje hotel s četiri zvjezdice, radilište obišao ministar Glavina: Varaždinska je županija napravila iskorak bez presedana!
Događanja
12. svibnja 2025.
Alenka Kučić
Video & fotogalerija
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
FOTO Mali Varaždinci proslavili najšareniji dan u godini! Njih 1500 zaplesalo na Europskom trgu
Fotogalerija
4. ožujka 2025.
Toplički fašnjak: Tradicija, veselje, šarenilo i kreativnost na ulicama Varaždinskih Toplica
Fotogalerija
3. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.