Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!
  • Naslovna
  • Politika
  • Gospodarstvo
  • Sport
  • Događanja
  • Crna kronika
  • Hrvatska i svijet
  • PR članak
  • Lifestyle
  • Video
  • Arhiva
  • Home
  • Lifestyle
  • ZASLADITE SI NEDJELJU Jaje na oko – prefini kremasti kolač s marelicama ili breskvama

ZASLADITE SI NEDJELJU Jaje na oko – prefini kremasti kolač s marelicama ili breskvama

Lifestyle
31. srpnja 2022.
Alenka Kučić
2039
Share
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Za jaje na oko znamo svi, ali ovoga vam puta ne savjetujemo da pečete ovo mnogima omiljeno jelo za doručak ili večeru,, već da napravite jaje na oko u slatkoj varijanti, kao prefini kremasti kolač s breskvama ili marelicama.

Priprema je jednostavna i nema potrebe čekati da se krema hladi. Sve se lijepo izlije preko pečenog biskvita, utisnu se polovice breskvi ili marelica, sve se zalije preljevom za torte i to je to! Treba jedino pričekati da se kolač rashladi, kako bi se mogao lijepo rezati na kocke i poslužiti.

Poznata Vukovarka Sandra Gašparić na svojoj je stranici s receptima ReciPeci objavila i ovaj recept te sve lijepo objasnila u videu koji možete pogledati, ako će slučajno biti kakvih nejasnoća.

Jaje na oko je kolač koji se može napraviti ili s breskvama ili s marelicama iz kompota, ali i sa svježim voćem. Ako kolač radite sa svježim voćem, bilo bi dobro da nabavite malo voćnog soka za preljev kolača. U kojoj god varijanti da ga napravite, nećete pogriješiti. Jaje na oko svevremeni kremasti klasik koji osvježava i kojemu ćete se uvijek rado vraćati.

Potrebni sastojci

 Za biskvit:
-3 jaja
-100 g brašna
-100 g maslaca
-100 g šećera
-3-4 žlice mlijeka
-1 vanilin šećer
-1/2 praška za pecivo

Za kremu:
-2 pudinga od vanilije
-700 ml mlijeka
-6 žlica šećera
-4 žlice kiselog vrhnja

I još:
-2 konzerve kompota od bresaka ili marelica
-2 vrećice svijetlog preljeva za torte

PRIPREMA:

Za biskvit miksati žumanjke sa šećerom, dodati i otopljeni maslac nakon par minuta, a potom i brašno pomiješano za praškom za pecivo. Na kraju lagano kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pobrašnili, poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 180*C 20 minuta. Još topli biskvit preliti ravnomjerno sa 1,5 dl soka o kompota.

Za kremu skuhati pudinge s predviđenom količinom mlijeka i šećera. U vrući puding dodati kiselo vrhnje i dobro promiješati.

Na još topli kolač nanijeti kremu od pudinga, pa po njoj rasporediti polovice dobro ocijeđenih bresaka iz kompota koje treba prstima malo utisnuti u kremu, pa sve skupa preliti sa svijetlim preljevom za torte te pustiti da se kolač ohladi. Preljev treba složiti sa jednim manjim dijelom soka iz konzerve, jer ako bude previše soka, na preljevu će se napraviti pjenica koja neće izgledati lijepo i dekorativno na kolaču. To konkretno znači da ćete za ovaj preljev trebati 200 ml vode i 50 ml soka.

Potpuno ohlađen kolač rezati na kocke ali tako da na svakoj kocki bude po jedno ‘jaje’.

screenshot/recipeci
vzaktualno.hr/recipeci.com

 

 

Alenka Kučić 24172 Posts   0 Comments

Prethodna Vijest

Dio ogromne kineske rakete doista je pao na Zemlju – NASA prozvala Kinu zbog skrivanja informacija
Hrvatska i svijet
2022-07-31

Sljedeća Vijest

U Ludbreg "sletjelo" svjetsko zlato! Evo tko je za to zaslužan
Događanja
2022-07-31
Izdvojeno
DVD Prelog proslavio 150 godina, župan Posavec uručio povelju
Događanja
11. svibnja 2025.
Siniša Kalajdžija
Anđelko Stričak: Trnovec Bartolovečki ima više investicija od Varaždina
Politika
11. svibnja 2025.
Sara Smoljan
Istra 1961 – Varaždin: Direktan dvoboj za Europu u 34. kolu HNL-a
Sport
11. svibnja 2025.
Sara Smoljan
Međunarodna vinska izložba u Jalžabetu okupila 361 uzorak vina
Događanja
11. svibnja 2025.
Sara Smoljan
Video & fotogalerija
FOTOGALERIJA Na Uskrsni ponedjeljak, dječje veselje ispunilo Park Velika graba u Sračincu
Fotogalerija
22. travnja 2025.
U Zaboku je svečano otvoren onkološki centar UPMC-a vrijedan 20 milijuna dolara
Fotogalerija
26. ožujka 2025.
HDZ Varaždinske županije slavi tri i pol desetljeća rada: „Postigli smo povijesne rezultate, nikada više ulaganja i projekata”
Politika
18. ožujka 2025.
FOTO Mali Varaždinci proslavili najšareniji dan u godini! Njih 1500 zaplesalo na Europskom trgu
Fotogalerija
4. ožujka 2025.
Toplički fašnjak: Tradicija, veselje, šarenilo i kreativnost na ulicama Varaždinskih Toplica
Fotogalerija
3. ožujka 2025.
Aktualno.hr - Čitaj, slušaj, gledaj!

© 2025 Vox media d.o.o. – za marketing i komunikaciju

Impressum
Uvjeti i pravila korištenja | Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka
Cjenik oglašavanja

  • Developed by Online-press ltd.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici. Informacije o kolačićima koje koristimo ili opcije za isključivanje kolačića možete pronaći u Uvjeti i pravila korištenja i Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.