37329 Posts   163 Comments

"Miševi i mačke naglavačke" te "Stolek, stolek" za najmlaÄ‘eVaraždinski HNK u novu godinu kreće sa dvije predstave namijenjene najmlađima i onima koji se tako osjećaju. Sezona kreće ove subote, 07. siječnja s predstavom Luke Paljetka - Miševi i mačke naglavačke.

Predstava će se održati na Velikoj sceni HNK-a Varaždin, a počinje u 17. sati. Riječ je o zaigranoj, veseloj, ali i neobično mudroj poeziji u kojoj se autor maštovito poigrava jezikom i stvarnošću te kroz likove mitskih protivnika miševa i mačaka (ali cijele menažerije pune krokodila, slonova, mrava, puževa i prasadi) progovara o svijetu kakav stvaraju ljudi.

U njemu je sve okrenuto naglavačke, ništa nije na svojemu mjestu i sve je podložno stalnoj mijeni i preobrazbi. Paljetkovi sjajni stihovi puni su
neočekivanih, duhovitih, vrtoglavih i beskrajno zabavnih obrata.

U predstavi nastupaju: Mirjana Sinožić, Sunčana Zelenika Konjević, Hana Hegedušić, Beti Lučić, Matija Kezele, Filip Eldan i Nikša Eldan.

stolek
Stolek, stolek

Najmlađe Varaždince dan kasnije, tj. u nedjelju 8. siječnja u 17,00 sati, također na Velikoj sceni očekuje predstava Dubravka Torjanaca - Stolek, stolek.

U ovoj duhovitoj predstavi, uz odlične glumačke kreacije u kombinaciji s lutkarskom animacijom, upotpunjenoj songovima, podjednako će uživati djeca i odrasli.

U predstavi nastupaju: Sven Jakir, Dunja Fajdić, Zdenko Brlek, Matija Kezele, Beti Lučić i Darko Plovanić.

 
www.vzaktualno.hr

 

37329 Posts   163 Comments