Nakon novogodišnjih blagdana slijedi vrijeme za pročiščavanje organizma nakon teške hrane i dugih odmora. A tu podsjećamo da se ne kaže uzalud stara poslovica tko drži do zdravlja jede zelje. Za sve one koji nisu znali da, osim što obiluje vitaminima i da je djelotvorno protiv raka, zelje je i afrodizijak broj jedan, što je dokazalo nedavno njemačko istraživanje.
Stoga smo vam pripremili recept koji je baš stvoren za ove dane.
DINSTANO KISELO ZELJE SA SLANINOM
SASTOJCI:
50 dkg kiselog zelja - ribanog
10 dkg slanine ( svinjska rebra npr.)
1 velika glavica luka
2-3 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
1 žlica Vegete
papar po želji
2 žlice ulja
lovorov list
PRIPREMA:
Narežite na sitnije luk i slaninu, pa dinstajte na malo ulja i podlijte s malo vode.
Nakon 10-tak minuta umiješajte kiselo zelje i opet dolijte vode.
Češnjak nasjeckajte, pa ga zajedno sa Vegetom, lovorovim listom i paprom dodajte kiselom zelju i izmješajte.
Pokrijte i dinstajte tako nekih 30-tak minuta dok zelje ne omekša. Povremeno podlijevajte vodom i pri kraju ulijte malo bijelog vina.
Ovako dinstano zelje poslužite uz pire krumpir, tjesteninu ili neki drugi prilog po želji.
Dobar tek!
Dragi čitatelji šaljite nam i dalje svoje recepte i osvojite nagrade.
www.vzaktualno.hr