Dolaze vam gosti, a vi niste pripremili ništa i sad ne znate što bi na brzinu. Fritule su, osim što se poslužuju za vrijeme karnevala, odličane i kao svakodnevni desert. Osim što su fine, potrebni vam je svega 10 do 15 minuta za njihovu pripremu.
Sastojci:
4 dcl jogurta
2 jaja
2 paketića vanili šećera
malo soli
2 žličice šećera
20 žlica glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
1 žlica rakije
ulje za prženje
Priprema:
Umješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.
Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka (da se razljeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna.
Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u vrućem ulju. Ulje ne smije biti prevruće.
Čim porumene (a to je brzo), okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukolko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se počnu same okretat.
Vaditi u zdjelu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik ili salvetu da upije višak ulja.
Posipati štaub šećerom. Poslužiti.

Zahvaljujemo Barbari iz Remetinca na ovom receptu. Nju očekuje vrijedna nagrada, a vi ostali čitatelji do svoje nagrade možete doći ukoliko s nama podijelite neki svoj recept. Javite nam se na urednik@vzaktualno.hr i osvojite naradu!
www.vzaktualno.hr