Juhe su itekako dobro došle u ovim hladnim zimskim danima da nas malo ugriju. Krem juhe su možda preteške za ljeto, ali ih zato guštajte zimi.
Krem juha od šampinjona i poriluka se, osim što je veoma ukusna, vrlo se brzo i priprema.
SASTOJCI:
1 kom poriluka(gornji bijeli dio)100 g
300g šampinjona
3 žlice maslinovog ulja
600ml vode
1 dl tekućeg vrhnja za kuhanje
2 žličice gustina
vegeta, sol, papar, vlasac
Na ulju ispirjati sitno isjeckan poriluk,dodati mu šampinjone isjeckane na tanke listiće.
Pirjati dok šampinjoni ne ispuste vodu.
Podliti sa oko 2 dl vode,dodati žlicu vegete i kratko prokuhati.
Iz juhe izdvojiti 3 žlice šampinjona i ostaviti ih sa strane.
Š tapnim mikserom ostatak povrća iz juhe izmiksati,vratiti juhu na vatru,i u nju dodati dvije sa vrhom žličice gustina razmućenog u malo hladne vode.
Zatim doliti sa još 4 dl vode i prokuhati,u juhu dodati 1 dl tekućeg vrhnja za kuhanje ostatak gljiva(3 žlice),doraditi ukus solju i paprom,dodati vlasca i poslužiti služiti.
Dobar tek!
Zahvaljujemo se Jasni, koja nam je recept poslala iz ne tako dalekog Graza u Austriji.
Vjerna je posjetiteljica Š pancirfesta pa ju nagrada čeka u redakciji portala.
Pišite nam i dalje svoje omiljene recepte na urednik@vzaktualno.hr i osvojite nagrade.
www.vzaktualno.hr