Jednostavan i tako ukusan recept štrudle koja će nestati tako brzo da se neće stići ni ohladiti. Iskoristite jabuke kojih sada barem ima u svakom voćnjaku.
SASTOJCI:
1 pakiranje kora za savijače
NADJEV:
2 kisela vrhnja (čaša vam je mjerica za ostale sastojke)
2 čaše šećera
2 čaše griza
1,5 čaše ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
kg jabuka
Pomiješajte sve sastojke osim jabuka i pustite da odstoji oko sat vremena.
Od pripremljenih sastojaka ispadaju tri štrudle.
Pripremite tri kore.
Prvu koru premažite nadjevom, preklopite drugom korom te ponovno premažite nadjevom, na kraju poklopiti trećom korom i na nju stavite naribane jabuke koje ste prethodno pomiješali s cimetom.
Nakon toga zarolajte štrudlu.
Postupak ponovite s ostatkom kora.
Lim namažite margarinom ili uljem i štrudle staviti jednu kraj druge.
Ukoliko imate još nadjeva premažite sve štrudle i stavite peći na 180 stupnjeva pola sata.
Š trudlu posuti šećerom u prahu.
www.vzaktualno.hr/MD