Nedjeljni ručak većini je jedini obrok u tjednu kada su svi zajedno za obiteljskom stolom. S obzirom na to da se bliže blagdani, vrijeme je da iskoristite svoja kulinarska umijeća i oduševite ukućane s raznim domaćim delicijama.
Za danas smo vam pripremili seljačke pikantne šnicle.
SASTOJCI:
4 ili više komada svinjske vratine
koliko komada mesa toliko i crvene paprike
mljevena pikantna paprika
2 - 3 žlice ulja
papar u zrnu
peršin
2 češnja češnjaka
1 goveđa kocka
POSTUPAK:
Vratinu istucite, malo posolite i popaprite.
U dubljoj posudi zagrijte ulje i šnicle naglo zapecite s jedne i s druge strane, zalijte s vrućom vodom i stanite kocku goveđe juhe.
Paprike operite i očistite ih, te ispod svakog komada mesa stavite i polovicu paprike.
Dinstajte sve zajedno na laganoj vatri i pustite da se paprike malo zapeku.
Na kraju dodajte začine, papar, mljevenu papriku po želji.
Uz tako pripremljenu vratinu najbolje ide pire krumpir.
Dobar tek!
www.vzaktualno.hr/MD