U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije, Hrvatskog kuharskog saveza, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije, i Hotel Minerva u Varaždinskim toplicama je u utorak, 9. prosinca, održana Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su se prezentirala i degustirala autohtona jela Varaždinske županije.
Ova kulinarska priredba započela je u 17,30 sati s okruglim stolom na temu "Mladi u kulinarstvu" te se nastavila s izložbom proizvoda proizvođača autohtonih namirnica i vina našega kraja te kroz radionice na kojima su se prezentirali načini izrade Varaždinskoga klipiča, Trnovečke makovnjače i Koščićnjaka. Sve je završilo gastronomskim užitkom na svečanoj večeri koja je uslijedila nakon toga.

Događanje je upotpunilo i revijalno natjecanje mladih kuhara Varaždinske županije koji su gastro ponudu upotpunili sa svojim kreacijama i umijećem pripremivši hladne plate, glavna jela i deserte sa zadanim namirnicama, karakterističnim za varaždinsko podneblje. Tako su koristili bućino ulje i koštice za pripremu hladne plate, puricu z Bednje i Varaždinsko zelje za glavno jelo a u desertu su morali koristiti grožđe, med, orahe i mak. Za dobru zabavu pobrinuli su se Varaždinski Š tigleci i tamburaši koji su svojim raznovrsnim programom zabavljali goste ove večere.
Više slika u fotogaleriji...
www.vzaktualno.hr