Veljača i krafne idu ruku pod ruku i gotovo nam je nemoguće zamisliti fašničko vrijeme bez njih. No, za pripremu tog ukusnog deserta potrebno je vrijeme, a ukoliko vam se neda satima peći krafne, ovo je idealan recept za vas.
Naime, donosimo vam recept za mini krafne koje su idealno rješenje za sve ljubitelje ove slastice kojima se jednostavno ne da satima raditi krafne koje će nestati u nekoliko minuta. Doduše, i mini krafnice zasigurno će nestati brzinom svjetlosti, no barem ne zahtijevaju puno muke.
Vjerujte nam, ovo je recept kojem ćete se vraćati kada vas uhvati želja za slatkim, bez obzira koje je doba godine.
Sastojci: 250 g glatkog brašna 250 g oštrog brašna 40 g kvasca 200 ml mlijeka 3 žlice šećera 50 ml ulja 3 žumanjka 2 žlice ruma prstohvat soli korica limuna
Priprema: Zagrijte mlijeko s malo šećera i zatim u to izmrvite kvasac. U drugoj zdjeli pomiješajte žumanjke, ulje i rum. Dodajte brašno, ostatak šećera, sol i koricu limuna. Na samom kraju umiješajte kvasac u mlijeku. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ako se lijepi dodajte još brašna.
Od tijesta formirajte kuglice te ih položite na krpu posipanu brašnom i pokrijte. Ostavite da se diže 20 minuta i zatim ih preokrenite na drugu stranu pa ostavite još 20 minuta. Pržite samo kratko dok dobiju lijepu boju sa svake strane i ubacite u kristal šećer. Napunite ih po želji.
Foto: arhiva
vzaktulano.hr / zagrebinfo.hr