Natjecanjem 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Zlatna Jabuka", nastavljeno je četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Natjecanje u Vinkovcima održano je u organizaciji Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko- srijemske županije i Hrvatskog kuharskog saveza.
Zadatak natjecanja bio je pripremiti svečanu hladnu platu od svinjskog filea, slanine od crne svinje i povrtne garniture, toplo glavno jelo od svinjskog buta, šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica te desert od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta. Pripremljena jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije Ocjenjivača HKS-a: Branko Žufika, Zlatko Sedlanić i Ivica Ljubek, koji su našim varaždinskim kuharima Marinu Samboleku i Dariu Rodešu iz Hotela Turist drugo mjesto, dok je Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotela pripalo treće mjesto.
www.vzaktualno.hr