Nemate ideje za današnji desert? Donosimo vam recept za neodoljiv tiramisu nakon kojeg ćete poželjeti ovaj kolač praviti svaki dan. Recept prenosimo s coolinarike.
Sastojci:
– 4 žumanjka, 100 grama šećera u prahu, 500 grama mascarpone sira, 250 ml slatkog vrhnja, 2 veća pakovanja piškota (48 komada), 2,5 dcl kuhane jake crne kave i malo ruma.
Priprema:
Žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuha na pari dok se ne zgusne, oko 15-20 minuta dok se ne zgusne. Kad se dobro ohladi, dodati mascarpone sir i malo umutiti. Posebno umutiti slatko vrhnje te i to dodati prethodnoj smjesi i ponovo umutiti mikserom.
Piškote umakati u procijeđenu crnu kavu kojoj se doda malo ruma i slagati na tacnu (pola piškota ide, dva reda po 12 komada) te na to stavimo kremu, pa opet natopljene piškote (dva reda po 12 komada) pa ostatak kreme. Sve to pospemo kakao prahom radi dekoracije.
Ako pravite duplu mjeru, nemojte fil zajedno mutiti za obje mjere, mutite odvojeno jer krema neće biti dovoljno čvrsta, savjet je stručnjaka.
Dobar tek!
foto: ilustracija/Unsplash
vzaktualno.hr/coolinarika.com