Stigao je vikend, a s njime i planiranje nedjeljnog ručka, pa ukoliko namjeravate pripremati 'piceka' donosimo vam vodič i detaljne upute kako brzo i jednostavno izrezati 'piceka' na upotrebljive, lijepe i prepoznatljive dijelove za juhu, pohanje, paprikaš, grilanje.(prenosi Jutarnji list)
Zapravo je sve stvar anatomije, stoga treba nožem pogoditi i zarezati po zglobovima, a ukoliko ne znate gdje su točno zglobovi, malo prepipajte. Dakle, treba pronaći zglob između zabatka i trupa, između batka i zabatka, između krila i trupa, a potom rezati uz prsnu kost da bi se izvadio file, savjetuje Pantelija Pekić iz Gastronomada.
Krenimo!
1. Uhvatite batak i zabatak i udaljite ga od tijela, tako da uočite zglob, pa uz trup lagano razrežite i odvojite ih.
2. Uhvatite krilo, udaljite ga od tijela i zarežite preko zgloba. Ako želite, razrežite zglobove krila te batka i zabatka.
3. Za tranširanje prsa morate zarezati najprije s lijeve strane prsne kosti, uz rebra sve do dna, pa također s desne strane.
4. Batak je najbolje otkoštavati s unutarnje strane: napipajte kost pa zarežite s desne i lijeve strane...